Olimme päättäneet kokeilla jotain hieman erilaista, ja koska olen allergikko päätimme myös kokeilla (tyhmää tiedetään) että saanko allergiaa kookoksesta, minulla kun on pähkinäallergia. Mutta en saanut allergiaa tästä, joka on vain hyvä juttu. :) Helpottaa siis reseptien kokeilemista kun ei tarvitse miettiä millä sen korvaa. :) Tätä ruokaa tehdessäni, nenääni kantautui ihana tuoksu ja kylmyys ulkoilemisen jälkeen katosi kokonaan, oli kuin kevät olisi tehnyt tuloaan meidän keittiöön, ja se on ihana asia.

Samalla kun minä tein ruokaa teki Rakas salaattia, ihan perus salaattia, kurkkua, paprikaa, sellaista jonka voi tarvittaessa käyttää ruuan pohjana. :) kts. kalkkunasalaatti.

 

Ohje on otettu Kevyttä maustamalla kirjasta sivulta 18.

Valkosipulibroileri

4 Annosta

  • 2tl öljyä
  • 500g broilerin rintafileetä kuutioina tai suikaleina
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2dl Santa Maria Thai Coconut Milk Light - kookosmaitoa
  • 2dl kanalientä
  • 1rkl tomattipyreetä
  • 1tl jauhettua juustokuminaa
  • 1tl jauhettua inkivääriä
  • ½tl korianteria jauhettuna
  • 1tl minttua
  • ½tl mustapippurirouhetta
  • 1tl dijonsinappia
  • 2tl maissitärkkelystä
  • tilkka kylmää vettä

1. Kuumenna öljy pannussa, lisää broilerinpalat ja ruskista ne jokapuolelta kauniin värisiksi. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä hetki.

2. Lisää kookosmaito, kanaliemi, tomaattipyree, kaikki mausteet sekä sinappi ja kuumenna kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä n. 10min.

3. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä, lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukoon, keitä pari minuuttia.

 

Lisäkevinkki: Tarjoa valkosipulibroilerin kanssa salaattia ja keitettyä riisiä.