Kermaisa pyttipannu..

Kokkausmusiikkina Janis Joplin ja syödessä soi Queen the best of - levy

 

Höyrytettyä parsakaalia, raejuustoa ja kurkkua sekä sitä pyttipannua.

 

Ohje on yksinkertainen ja helppo, myös suhteellisen nopea. Niitä harvoja ohjeita joita saa helpolla muokkauksella hyväksi ja meille sopivaksi ruuaksi.

 

Ohje:

2 sipulia

6 valkosipulin kynttä

n. 120g englantilaista pekonia

n. 250g naudan paahtopaistia

n. 1kg kiinteitä perunoita

n. 2dl ruokakermaa

n. ½ rkl makeaa sinappia

 

Esikeitä perunat melkein kypsiksi. (ei kestä niin kauaa paistaminen)

 

Paista kuumalla ja kuivalla pannulla pekonin palat, kun pekoni on mielestäsi hyvän näköistä (itseni kohdalla tummaa ja rapeaa), lisää sipuli ja valkosipuli pilkottuna.

 

Paista sipuli ja pekoni sekoitusta hetki ja lisää naudanliha, sekä jauhetut mausteet. (meillä joukkoon tänään eksyi Santa Marian Chili Explosion, Roasted garlic & pepper, grillimaustetta ja Rouhittua mustapippuria).

 

Lisää joukkoon esikeitetyt perunat. Paista hetki ja lisää sinappi ja kerma vähän kerrallaan, anna keittyä kokoon ja lisää tarvittaessa enemmän kermaa.

 

Lisukkeet:

Höyrytetty parsakaali (ei mausteita tai kastikkeita)

Kurkkua ja raejuustoa (pilko kurkku pieniksi paloiksi, sekoita raejuuston joukkoon, mausteeksi esim. Pasta Basilico mausteseosta)

 

Ohje muokattu meille sopivaksi

kirjasta: Pyttipannu

kirjoittanut: Lindgren / Konttinen

Ohjeen alkuperäinen nimi: Prinssi Bertilin kermamuhennettu pyttipannu